maanantai 24. marraskuuta 2014

DIY-adventtikynttelikkö

Joku minut paremmin tunteva saattaa muistaa, että työskentelin opiskeluaikoinani erään maustefirman konsulenttina. Vielä vuosia työn lopettamisen jälkeenkin kaappimme olivat täynnä mitä erilaisempia mausteita. Osa mausteista oli pakattuna kivoihin lasipulloihin, joista muutamia olin jemmannut siltä varalta, että innostuisin tekemään niistä jotakin. 

Viikonloppuna toteutin monta joulua mielessä olleen adventtikynttelikön, jota varten tyhjensin viimeisetkin konsulentin urani rippeet, sillä jemmassa oli vain kolme tyhjää purkkia. Onneksi maustelaatikossa oli vielä yksi purkki, jonka sisältö oli jotakin niin erikoista, että hennoin tyhjentää sen adventtikynttelikköä varten.  

Mausteiden sijasta täytin siis purkit suolalla ja kieputin pari kierrosta ohutta mustaa narua ympärille. Vessapaperirullan hylsyistä leikkasin vielä palaset, joihin leimasin numerot, ja kiinnitin lappuset naruihin. Sitten vain upotin kynttilät tukevasti suolaan. Ensi sunnuntaina saakin sytyttää jo ensimmäisen kynttilän! Kovin jouluinen kynttelikkö ei ole, mutta toisaalta en halunnutkaan siihen mitään ylimääräistä. Kynttilän valo tuo jo tarpeeksi tunnelmaa, ja yksinkertainen sopii yksinkertaiselle ihmiselle. ;)

Tänään tulin töistä hiljaiseen kotiin. Muu perhe lähti nimittäin tänään parin yön mittaiselle mummolareissulle. Tuntuu aika omituiselta olla yksin kotona! Pitkän yksinäisen illan olenkin kuluttanut erinäisten joulukalentereiden väsäilyyn. Saatoin vähän innostua, kun aloin tehdä lasten kalenterin lisäksi myös aikuisempaan makuun sopivaa. Olisi ehkä järkevää mennä nukkumaan, kun kerrankin saa nukkua ihan rauhassa, mutta en tiedä maltanko..

Hauskaa viikkoa kaikille!

P. S.  Huomenna arvotaan pipojen voittaja! 



13 kommenttia:

  1. Hieno! Nauti hiljaisesta kodista ja omasta ajasta.(vaikka se vaikeaa onkin ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kyllä olikin eilen kummallinen ilta, kun sai tehdä mitä ikinä huvittaa! En melkein osannut päättää, mitä tekisin :)

      Poista
  2. Kiitos vinkistä, minullakin on hiukan tuon tyylisiä pulloja joihin voisi viritellä kynttilät :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä kestä. Jostakin minäkin olen tämän idean varastanut :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos! Tuo suola oli minusta aika hyvä juttu. Turhaa erikseen ostella mitään koristehiekkaa. Sitähän saattaisi saada jotenkin värjättyäkin..?

      Poista
  4. Aivan älyttömän nätti kynttelikkö! Sinulla on silmää kauneudelle.

    Nauti yksinolosta, meille perheenäideille omaa aikaa suodaan
    niin kovin harvoin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Yksin kotona oleminen on kyllä aika harvinaista herkkua. Toisaalta odotan kyllä kovasti jo sitä, että perhe tulee kotiin :)

      Poista
  5. Aivan mahdottoman kaunis adventtikynttelikkö!

    VastaaPoista
  6. Aaahh.. kiitos vinkistä ♥
    Tämä on hieno!

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...