perjantai 28. syyskuuta 2012

Todellisille herkkusuille!

Jo aikaa sitten jemmasin kaappiin kondensoitua maitoa, kun sitä kerrankin löytyi ihan lähikaupasta. Tarkoituksenani oli käyttää se tällä kertaa johonkin muuhun herkkuun kuin banoffeehen - en vain ihan heti keksinyt, mitä siitä tekisin. Kanelia ja kardemummaa -blogista bongasin kuitenkin eilen ihanan omenapiiraan reseptin, jota piti kokeilla heti. Resepti oli helppo ja piiraasta tuli niiiiin hyvää, vaikkakin tosi makeaa. Tämä piiras on siis vain todellisille herkkusuille! Kuvat piiraasta otin vasta tänään, joten kuvaa kokonaisesta herkusta en enää saanut.. 



MAUKAS OMENAPIIRAKKA

POHJA
100 g voita / margariinia
1 dl sokeria
1 muna
1 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl vehnäjauhoja

TÄYTE
3-4 hapokasta omenaa ohuiksi viipaloituina
kanelia
1 prk kondensoitua maitoa
1 prk (150g) creme fraichea
1 muna
1 tl vaniljasokeria

PINNALLE
mantelilastuja tai mantelirouhetta

1. Vaahdota  voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna ja leivinjauhe-jauheseos. Painele taikina voidellun ja korppujauhotetun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille. 
2. Lado kuoritut ja ohueksi viipaloidut omenat taikinapohjan päälle. Ripottele omenoiden päälle kanelia. 
3. Sekoita loput täyteainekset keskenään ja kaada pohjan päälle. Ripottele pinnalle mantelilastuja tai mantelirouhetta.
4. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin 45 minuuttia. Anna viilentyä ennen tarjoilua.


Maistuu! :)



2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ja näyttää herkulta! Omenapiirakka on ihan syksyn juttu :)

    VastaaPoista

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...