maanantai 2. huhtikuuta 2012

Sitruunainen britakakku


Viikonloppuna meillä oli vilskettä. Talo oli täynnä ihania ihmisiä - isoja ja pieniä. Kahviherkuksi leivoin sitrunabritaa. Britakakkuja olen täyttänyt aiemmin erilaisilla marjatäytteillä, mutta nyt laitoin väliin kermarahkan lisäksi lemon curdia. Marenki-sitruunaleivonnaisten linja saa siis nyt jatkoa. Lemon curdin voisi hyvin valmistaa itse, mutta tällä kertaa käytin kaupan valmista sitruunatahnaa. Pohjan tein kaksinkertaisena, jotta sain tehtyä kaksi isoa pyöreää pohjaa. Tästä kakusta tusina aikuista söi reilunkokoiset palat. 


Sitruunabrita 6 - 8 henkilölle

Pohja:

125 g voita
1 dl sokeria
 1 tl vaniljasokeria
2 keltuaista
 1 dl maitoa
1 1/2 dl vehnäjauhoja
 2 tl leivinjauhetta

Päällys:

2 valkuaista
1 1/2 dl sokeria
50 g mantelilastuja

Täyte:

1 prk rahkaa
2 dl vispikermaa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tlk lemon curdia

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää keltuaiset. Lisää maito ja vehnäjauho-leivinjauheseos vuorotellen ja sekoita taikina kevyesti tasaiseksi. Levitä taikina pellille. Tee nyt päällys: vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen vaahdotuksen aikana. Levitä pohjan päälle ja ripottele pinnalle vielä mantelilastuja.  Paista 175 asteessa noin 20 min. Tee tässä välissä täyte: vatkaa kerma ja lisää siihen rahka ja sokerit. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan ja levitä toiselle puolikkaalle lemon curd ja kerma-rahkaseos. Nosta toinen puolikas täytteen päälle.

Kyllä oli hyvvee. Tee vaikka pääsiäiseksi! :)

Mukavaa viikkoa teille! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun jätät kommentin! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...